Eskil lovar stå upp för fiskbestånden

– Det handlar om att få fler som tycker som jag i EU:s ministerråd, säger Eskil Erlandsson.

Tv4-programmet Veckans politik fick igår besök av Isabella Lövin och landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Under intervjun gratulerade Erlandsson EU-parlamentarikern Lövin och de övriga 502 i EU-parlamentet, som röstat igenom en förändring av den gemensamma fiskepolitiken. Erlandsson lovade även att stödja parlamentet i den kommande förhandlingen med ministerrådet, där han själv ingår.
Den 6 februari röstade EU-parlamentet, med siffrorna 502-137, för en förändring när det gäller EU-ländernas gemensamma fiskepolitik. När Lövin och Erlandsson möttes i Tv4-programmet Veckans politik, lovade Erlandsson att stödja EU-parlamentet i kommande förhandlingar med ministerrådet. Ett råd han själv sitter med i.
– Vi på Fiskejournalen ger Erlandsson en stor eloge för detta ställningstagande och vi gläds vi åt att Eskil har hakat på Isabella och den starka opinionen. Vi håller även tummarna för att han även kommer ändra sin politik vad gäller laxförvaltningen, säger Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind.
Se tv-klippet här.
Läs mer om århundradets framgång för fisken
Morgan Fihn