Få koll med fiskekartan – nu ännu vassare

Abborren går framåt i de stora sjöarna. Foto: Anders Lundin
ANNONS

Satsningen på den rikstäckande Fiskekartan.se har både varit lyckad och uppskattad. Nu meddelar länsstyrelsen att den har blivit ännu vassare.

Det var förra våren som Fiskekartan.se lanserades. Kort sagt handlar det om Länsstyrelsernas register över landets fiskevårdsområden, och genom en knapptryckning får användaren information om fiskarter, fiskekortsförsäljning och om det finns båtramp.

Från och med maj finns fiskekartans information också tillgänglig via karttjänster. Det innebär bland annat att information i kartan kan användas av till exempel kommuner som vill sprida information om fiske.

– Det bästa med den här lösningen är att när fiskevårdsområden uppdaterar sin information i fiskekartan så kommer alla som nyttjar karttjänsterna att få den uppdaterade informationen direkt. Det gör det också extra viktigt för fiskevårdsområdena att hålla informationen i fiskekartan uppdaterad, säger Adam Johansson, fiskerikonsulent på Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Han hälsar att det finns flera sätt att dela informationen från fiskekartan. De två första sätten gör att informationen uppdateras automatiskt.
WMS-tjänster eller REST-api.
Bädda in fiskekartan i egen webbsida.
Nedladdningsbara skikt.

Mer information återfinns här!

Publicerad: 07 June 2020
Av: Anders Lundin
ANNONS