ANNONS

Fantastiskt fiske i Öresund

ANNONS

 

Öresund är ett på många sätt unikt fiskevatten. Sedan 1930-talet har bottentrålning varit förbjuden vilket gjort att fisken finns kvar och att sportfiskare från när och fjärran vallfärdar till Öresund

Fiskejournalen ringde upp Öresundsprofilen Timmie Wallin för att höra hur fisket är just nu.
— Fisket är faktiskt kanonbra. Det är mycket torsk och plattfisket är, åtminstone om man ser till antalet, fantastiskt bra.Senvår och försommar är en mycket bra period för fiske i Öresund. Det populära fisket efter plattfisk är på topp och torsken hugger både på grunt och djupt vatten. Nya regler om att man som sportfiskare bara får behålla en torsk per dag har gjort att fisketrycket minskat avsevärt tror Timmie.

I maj är också fisket efter näbbgädda på topp och ingen annan stans är näbbgäddefisket så bra som i Öresund. Det är både otroligt gott om näbbgädda och det är oftast här man får de största.

Öresund är också ett vatten som man kan komma åt på flera olika sätt som sportfiskare. Det finns många platser där man kan fiska direkt från land och det går turbåtar från Helsingborg i norr till Malmö i syd. Har man egen båt på trailer finns det fina sjösättningsramper på en rad platser som gör det lätt att snabbt komma ut till de bästa platserna.

Anders Nicander

 

Publicerad: 13 May 2022
Av: Anders Nicander

Intressanta fiskeprylar från vår butik:

ANNONS