ANNONS

Fasanfulla synen på Fårö – drivor av döda fiskar

Vad har hänt utanför Fårös kust? Det frågar sig Greger Johansson efter fyndet av tiotusentals döda fiskar. Foto: Privat
ANNONS

Greger Johansson och sambon skulle ta en stillsam promenad på norra Fårö i helgen – men utflykten slutade med en smärre chock. Längs en sträcka på ungefär 400 meter låg det nämligen drivor av död fisk.

När Fiskejournalen pratar med Greger Johansson på måndagsmorgonen så har han redan suttit i telefonen och pratat med massor av folk som hört av sig, sedan han lade ut bilderna på Facebook. Upptäckten av de döda fiskarna blev snabbt en snackis, och den stora frågan är förstås vad som orsakat massdöden?
– Det måste ha varit minst 20 000 fiskar, kanske mer. Jag har aldrig upplevt något liknande under hela mitt liv, så det är klart att jag blev förvånad, säger Greger Johansson.

Nu undrar han om det ligger mer fisk utspridd på Fårös stränder, eller om det bara är vid den aktuella platsen? Han själv är av uppfattningen att något omfattande måste ha inträffat.
– En kamrat har sett massvis av trålare norr om Fårö, så kanske har det hänt något i samband med det, kanske att någonting gått sönder? Hemskt tråkigt är det i alla fall, konstaterar Greger Johansson som hoppas att mysteriet ska klarna när händelsen blir känd för en större krets.

Publicerad: 01 February 2021
Av: Anders Lundin
ANNONS