Fiskejournalen nummer 2 i butik!

Nummer 2 av Fiskejournalen ställs i dagarna upp i butikshyllorna. Här är lite av innehållet.

På det flesta håll har isarna lagt sig och kanske är det dags för ett nytt isborr? Då har vi guiden för dig där Joakim Åberg gör ett nedslag i marknaden och redogör för hur du ska tänka. Även en hel hög av nya pimpelprylar presenteras. En som tar chansen att ismeta gädda när det är is är Jörgen Söderström. Anders Holm har intervjuat Jörgen om hans teorier. Markus Teilus tipsar också om hur du tillverkar dina egna ismetevippor. Billigt och enkelt!

Om det är öppet vatten – eller när det blir det – finns det effektiva metoder för att komma i kontakt med gäddan när vattnet är kallt. Att kombinera långsamt släpfiske med mete är en sådan. Här får du inspiration.

Havsöringsfisket är igång på vissa håll och den som trotsar kylan kan bli belönad. Läs om ett svenskt eldorado och lär dig hur du kommer igång med det effektiva bombardafisket.

Dröm dig bort till sommarens äventyr när du får följa med till rödingarnas dal. Rödingen är dessutom ett populärt byte vid vinterfiske och Joakim Nordlund tar oss med ut på isen – och pimplar röding med fluga.

För sportfiskeintresserade ungdomar finns möjligheten att ägna skoltid åt sitt älsklingsämne, och det finns flera utbildningar att välja bland. Fiskejournalen gjorde ett besök vid Önnestadgymnasiets utbildning i Fiske & vattenvård.

Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.