Fiskejournalens webbutik flyttar till nytt toppmodernt lager

För att kunna erbjuda snabbare leveranstider flyttar Fiskejournalens webbutik till ett nytt, högteknologiskt lager. Foto: Getty Images

I en tid när E-handelsbranschen backar går Fiskejournalens webbutik mycket starkt framåt. För att möta kundernas önskemål om snabbare leveranstider flyttar man nu till ett högteknologiskt lager.

Det var många som höjde på ögonbrynen när Fiskejournalen öppnade en webbutik för tre år sedan. Ett mycket känt varumärke inom svensk sportfiskejournalistik valde att starta en kommersiell del i verksamheten. Efter tre år kan man nu se att butiken, trots dystra tider för många branscher, växer så det knakar. Oscar Fredriksson, VD för Jakt- och Fiskejournalen AB, berättar för oss att man utöver ett mycket stort och snabbt växande sortiment kommer att kunna erbjuda mycket korta leveranstider. Han berättar stolt att ordrar som läggs in innan klockan 12.00 kommer kunna levereras redan nästa dag i stora delar av landet.

Vi frågade Oscar vad han tänker i dag, tre år senare, hade kritikerna rätt?

– När vi bestämde oss för att öppna en webbshop så var det många tyckare och experter som sa att vi skjuter oss själva i foten, och att man inte kan blanda en journalistisk produkt med en kommersiell. Om jag nu kikar på fakta så kan jag konstatera att vi inte bara har en av Sveriges största webbshopar för sportfiske, vi har även ökat antal läsare. Slutsatsen är att det går alldeles utmärkt att ha tidning, nyhetsportal och webbshop under ett och samma namn. Med största ödmjukhet ska det såklart tilläggas att Fiskejournalen är ett varumärke som funnits längre än mig på denna jord, och det förtroendekapital som byggts upp under alla år har varit helt avgörande för om detta hade fungerat eller inte, säger Oscar och avslutar

— Fiskejournalen är och kommer förbli läsarens oberoende nyhetskälla i sportfiskesverige, webbshopen hjälper oss att kunna fortsätta ha grävande reportrar, utbildande guider och sprida fiskeglädje. Så handlar man i Fiskejournalens webbshop så vet man att man stödjer svensk, oberoende fiskejournalistik.

Publicerad: 24 January 2023
Av: Anders Nicander