”Fisket räddade mitt liv”

Adrian Smith har släppt boken Monsters Of River & Rock: My Life As Iron Maiden’s Compulsive Angler med omslaget till höger. Illustration t.v: Bastian Gierth

Både i Sverige och utomlands finns många exempel på rock’n roll-människor som svänger sina spön lika passionerat som de hanterar sina instrument. Gitarristen i Iron Maiden är en av dem.

I september släppte Iron Maidens gitarrist Adrian Smith en bok med titeln Monsters Of River & Rock: My Life As Iron Maiden’s Compulsive Angler. I boken berättar Smith om ett utsvävande liv med ständiga turnéer som tär både på kroppen och psyket. Fisket är det enda som får honom att koppla av. Eller, som han själv uttrycker det i en färsk intervju med det brittiska rockmusikmagasinet Kerrang!: ”Fisket räddade mitt liv”.

Den 3 juli 2021 är det tänkt att Iron Maiden ska spela på Ullevi i Göteborg. Får du vid den tiden syn på en ljushyllt långhårig världsstjärna som står och svänger sitt spö vid Göta Älv så är det alltså ingen hägring: det kanske är Adrian Smith som har hittat det perfekta komplementet till rock’n roll?

Fler sådana här spaningar från Ove Haugen hittar du under avdelningen Hugg & Tugg i tidningsupplagan.