Följ göskungens genväg till de stora fiskarna

Tommy Blomander, här med gös på 10.65 kilo.
ANNONS

Det är ingen överdrift att kalla Tommy Blomander för Sveriges okrönte göskung. Såklart vill vi veta hur han bär sig åt för att hitta de stora fiskarna.

Tommy Blomander har siktet inställt på att bräcka det svenska gösrekordet på 12.53 kilo, och han har mängder av fiskar kring 10 kilo på sitt samvete. Ofta jagar han de stora gösarna under nattetid, men även på eftermiddagarna går det att lura bjässarna till hugg, även om det gäller att vara extra försiktig då.

Här är hans 3 snabba råd för att fånga de stora gösarna.

1) Fiska inte alltid där du brukar göra bara för att du vet att gösen brukar simma där. Prova gärna grundområden även i djupa sjöar, du kanske inte hittar så många gösar där men det är större chans att de hugger om du hittar dem lite off.

2) Hittar du en fin gös så gör allt du kan för att inte skrämma den. Det är betydligt svårare med båt, det vet jag, men en skrämd gös hugger väldigt sällan.

3) Uppskatta alla, även de små gösarna du får, det ger bra träning och fisket blir roligare. Börjar man bara jaga stor fisk och sedan inget får så börjar man att stressfiska och då fiskar man dåligt och har tråkigt, och då har vitsen med fisket försvunnit. För man ska ha roligt när man fiskar – det är det viktigaste.

Läs mer om Tommy Blomander:

Tommy Blomanders ljusskygga verksamhet ger jättegösar

Publicerad: 12 June 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS