Förbättra vinterfisket med Panoptix

Nya fiskemöjligheter och närmare till hugg med Panoptix på isen. Cecilia "gösdrottningen" Grönberg förklarar hur det funkar!

Prickskyttefiske är för många förknippat med sommar, sol och stora gösar. Nu får vi lägga till is och vinter i ekvationen för nu gör gösdrottningen, Cecilia Grönberg prickskyttet till en vintersport!
I ekolodsvärlden där allt ser ungefär likadant ut, lyser Garmins Panoptix igenom med teknik och möjligheter som istället sticker ut från mängden. Panoptix visar en bild som i realtid illustrerar vad som händer under oss på ett tydligare sätt än andra ekolodsbilder. Man behöver inte gå ekolodskurser eller plöja igenom böcker för att förstå om det är stora eller små fiskar under givaren eller åt vilket håll fisken är på väg, det syns istället tydligt på skärmen. Utöver att vara en fantastisk hjälp för allt båtfiske är Panoptix även en otrolig fiskekompis på isen. Cecilia ”gösdrottningen” Grönberg, berättar hur Panoptix tillfört en helt ny dimension till hennes isfiske efter gös och gädda.

Man behöver inte gå ekolodskurser eller plöja igenom böcker för att förstå om det är stora eller små fiskar under givaren eller åt vilket håll fisken är på väg, det syns istället tydligt på skärmen.

— När jag packar ned mitt Panoptix Ice Fishing Bundle i pulkan och drar ut på isen är jag betydligt bättre rustad än tidigare. Jag tar bara med skärmen tillsammans med isfiskekittet där både batteri, givare och allt annat som behövs för att enkelt använda lodet under vintern är samlat. Med Panoptix på isen får jag helt andra möjligheter att hitta både rovfisken och betesfisken. Jag har kraftigt ökat mina chanser till ett lyckat fiske vid varje tillfälle, berättar Cecilia och förklarar hur det går till.

Med Panoptix Ice Fishing Bundle hittar du betesfisken på nolltid.

— Jag borrar helt enkelt några få hål och använder Panoptixgivaren för att söka av området under isen. Jag hittar lätt betesfisken i och med att jag kan kika med givaren åt alla håll under isen. 30 meter eller mer i varje riktning! Hittar man betesfisken hittar man också rovfisken, men utan hjälp av Panoptix får man borra som en galning för att försöka hitta intressanta partier. Det blir som att leta efter en nål i en höstack, förklarar Cecilia. Panoptixgivaren PS22-TR tillsammans med inställningarna LiveVü Forward och LiveVü Down förenklar istället isfisket enormt och gör det tillgängligt för fler, säger hon glatt.

Med Panoptix på isen får jag helt andra möjligheter att hitta både rovfisken och betesfisken.

När betesfisken och rovfisken på detta smidiga sätt är lokaliserad går det sedan att prickskjuta gösen lika bra från is som från båt. Sommar eller vinter spelar ingen roll, det är precis lika spännande att tydligt kunna följa jiggen nedåt på Garminskärmen och se hur gösen reagerar när den närmar sig, berättar Cecilia entusiastiskt. Hon tipsar även om något annat som är fantastiskt kul med hjälp av Panoptix – pimpelfiska abborre!
– Du ser hur stimmet böljar fram och tillbaka på skärmen och hur enstaka fiskar slår sig ut och attackerar den lilla pirken, en pimpelsfiskares absoluta dröm, avslutar Cecilia.

Här har vi resultatet av en lyckad dag på isen. Utan hjälp av Panoptix hade det varit betydligt svårare, om ens möjligt.

Att tolka ekolodsbilder är för många krångligt. Med Garmins Panoptix slipper du i stort sätt all tolkning. Inget mer kliande i huvudet och inget vridande och vändande på prickar och ”bananer” i fruktlösa försök att förstå vad som egentligen händer på skärmen. Ekolodstekniken har hittat hem och äntligen gjorts användarvänlig till glädje för såväl nybörjare som experter.

Pröva du med!

För mer info om Panoptix och andra Garminprodukter besök Garmins hemsida.