Förlängd visning av Uppdrag granskning

Försäkra dig om att du och din omgivning sett Uppdrag granskning och laxpolitiken innan 18 januari.

Uppdrag granskning synade den svenska laxpolitiken i Svt den 21 november. Sedan dess har många sett programmet, både som repriser på tv och på Svt Play. Nu har Svt förlängt visningen på webben till 18 januari.
När Uppdrag granskning belyste laxpolitiken i november startade en lång och intensiv debatt på sociala medier, inte minst på fiskejournalen.se. På Svt Play rullade programmet om och om igen. Det blev så pass populärt att Svt förlängde visningen till och med 18 januari.
Huvudperson i tv-programmet är fiskeriminister Eskil Erlandsson. Fiskejournalen startade en brevkampanj efter Uppdrag granskning, med frågor som vi tycker minister Erlandsson är skyldig att svara på.

Ser mörkt ut
Den svenska vildlaxen mår sämre än någonsin. Av åttio älvar som en gång hade lax är det en handfull kvar. Två av dem står ensamma för nästan hela Östersjöns återväxt. Hela laxfiskepolitiken beskrivs som ett haveri. Uppdrag granskning synade den svenska laxpolitiken som i decennier fokuserat på att hålla liv i ett tynande yrkesfiske på bekostnad av laxbestånden i Östersjön.
På Fiskejournalens sida Engagera dig kan du läsa mer och skicka ett brev till ansvarig minister, Eskil Erlandsson
Här kan du se Uppdrag granskning om laxpolitiken.
Morgan Fihn