Försäljning av fiskekort delar föreningar efter Kalix älv

Den som gapar efter mycket ... kan gå på två mässor samma vecka 2022. Foto: Robert Westin
ANNONS

De två fiskevårdsområdena är grannar i Kalix älv. Dom valde att hantera pandemin på olika sätt.

Den pågående pandemin har både utvecklat sportfisket men också fått det att bromsa in på vissa områden. Tidigare i år meddelade fiskerättsägarna kring Jockfall, i Kalix älv, att dom inte skulle erbjuda försäljning av fiskekort under detta år. Detta rapporterade Fiskejournalen tidigare om.

En av farhågorna som fiskerättsägarnas hade var spridningen av coronaviruset och att deras tillsyningspersoner då skulle kunna bli utsatta för sjukdomen.

Ansvar-Polcirkeln FVO ligger några kilometer nedströms Jockfall. Dom valde en annan lösning. Fiskevårdsområdet anlitade ett bevakningsföretag som sköter tillsynen. Vid kontroll så håller tillsyningspersonerna avstånd samt att dom följer alla råd från Folkhälsomyndigheten.

– Vi tycker inte att det är några bekymmer med att vara ute och fiska när vi har en lång fiskesträcka på 12 kilometer. Man står inte nära varandra när man fiskar, så kallad ”social distancing”. Man håller avstånd under fisket för att undvika lintrassel och andra störningar, säger Mikael Johansson från Ansvar-Polcirkelns fiskeområde, till SVT.

Publicerad: 29 juli 2020
Av: Robert Westin
ANNONS