ANNONS

Frälsarkrans till minne av fiskekompisarna Johan och Olle

De två fiskekompisarna omkom vid fiske i Ljusnan. Foto: Privat
ANNONS

I juli omkom två flugfiskare vid fiske i Ljusnan i Linsell i Härjedalen. Fiskevårdsområdet har nu rest ett minnen i form av en livboj vid platsen där olyckan inträffade.

Olyckor vid vandning är dessbättre mycket ovanliga, men i början nåddes vi av den fruktansvärda nyheten att Johan Ernstson och Olle Wängborg från Tjörn i Västsverige drunknat vid fiske i Käringströmmen i Ljusnan. Enligt uppgifter som Fiskejournalen tagit del av ska Olle ha tappat fotfästet och dragits med strömmen. Johan slängde sig då efter för att rädda honom.

En tredje fiskekompis blev vittne till händelsen och kunde larma polis och ambulans men när hjälpen anlände var det för sent.

Johans kropp återfanns redan samma kväll. Olle hittads två dygn senare av polisens dykare.

Det mycket välfungerande fiskevårdsområdet i Linsell och dess ordförande Roland Persson, som också var på plats strax efter olyckan, har tagit initiativet till att sätta upp en livboj på stranden där de omkomna fiskade.

-Vi vill att de som går ner vid Käringströmmen för att fiska i vadare ska tänka till, det ska vara lite som en väckarklocka, säger Roland om varför man tagit beslutet att sätta upp livbojen.

-Sedan är det ju också ett sätt att visa respekt och vördnad inför de omkomna och deras anhöriga.

Publicerad: 15 dagar sedan
Av: Anders Nicander
ANNONS