ANNONS

Fullmånsgäddorna som just nu är hetast i Europa

Sportfiskelegenden Uli Beyer med en grym gädda på 18,1 kilo.
ANNONS

Den tyska sportfiskelegenden Uli Beyer är just nu i ropet, då han under början av mars var anledningen till att två kolossala gäddor fångades, den ena över otroliga 21 kilo. Fiskejournalen kontaktade honom för en snabb rapport.

Uli Beyer har varit en del av branschen i över 25 år. Du har säkert sett honom medverka i olika sammanhang då han varit ansiktet utåt för många av våra stora varumärken som Penn, ABU, DAM och Shimano. Under senare tid har han istället satsat på sin guideverksamhet med fokus på de allra största gäddorna. Fiskar över 130 centimeter är bevisligen ingen omöjlighet i Ulis båt.

En riktig drömfångst, en gädda över 21 kilo som mäter så mycket som 137 centimeter. Fisken fångades på en Zaltvobbler. Se filmen här nedan.

Under en resa till Holland, i början av mars brottades Uli och vännen Oliver Riesch med hård vind och de svåraste förutsättningarna en båtburen sportfiskare kan ha. Med satsningen skulle ändå visa sig bli en av de mest lyckade någonsin. Uli Beyer fortsätter:

– Det här var helt klart vårens tuffaste guidning med kraftiga stormar och hårt regn. Avsaknaden av uppvärmt vatten tordes göra det omöjligt att hitta vår målfisk, stor gädda. Under flera dagar var vi inblåste men när vinden lättade något lyckades vi fånga några schyssta hundracentimetare och bland dessa lyckades jag få en riktigt stor fisk på 18, 1 kilo och 128 centimeter. Vi trodde det här skulle bli resans största fisk då vädret åter igen vände till det sämre. Men under tredje dagen lättade det upp vilket gav oss möjlighet att bege oss ut igen. Dagen började med en ”mätfisk”, vilket trots allt är vanligt i dessa vatten. Jag erbjöd mig att vi skulle åka till storfiskområdet med risk att inte fånga något mer. Men gästerna var på. Resultatet blev en maffig gädda på 21,2 kilo och 137 centimeter, en riktig fullmånsgädda. Fisken fångades av min gode vän Oliver.

Missa inte den hjärtskärande sekvensen när 18-kilosgäddan var nära att glida ur håven…

Även om de holländska vattnen ofta håller bra bestånd av mycket grov gädda så är fiskar över 20 kilo mycket ovanliga. Se filmen på de båda fiskarna här nedan. Missa inte den hjärtskärande sekvensen när 18-kilosgäddan var nära att glida ur håven, jag tycker vi börjar filmen där.

Vi gratulerar Uli och hans vänner till ett fantastiskt fiske. Stort grattis!

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 01 April 2020
Av: Mathias Arnham
ANNONS