Gäddan med vårtan högg tre gånger samma vecka

Vårtan skvallrar om att det är samma gädda som högg. Foto: Privat
ANNONS

Återutsättning av fisk kan fungera riktigt bra. Det är gäddan Vårt-Gunnar ett exempel på. Elin Andersson och sambon Dennis har nämligen lyckats fånga den tre gånger på samma vecka.

Gäddan var drygt 102 centimeter lång.

Det strömmar in fångstrapporter från rikstävlingen Sommargäddan, där det gäller att lägga ihop längden på sina fem längsta gäddor. Elin Andersson och sambon Dennis från Norrköping är ett av lagen som deltar, och vi kan inte låta bli att uppmärksamma deras fiskafänge senaste veckan.
– Jag och min sambo hitta varandra förra året och båda är lika fisketokiga. Vi anmälde oss bara för skoj skull till Sommargäddan, och vi fiskar i en liten insjö med våra två tokiga hundar i Valdemarsvik, berättar Elin för Fiskejournalen.

Nu har de lyckats skramla ihop över 3 meter, med hjälp av en och samma fisk. Sjön visade sig nämligen hysa en synnerligen huggvillig gädda med förlåtande sinne.
– Dennis tog den två gånger med tre dagars mellanrum, sedan lyckades jag få upp gäddan på andra sidan sjön fem dagar senare. Vi döpte den till Gunnar, eller rättare sagt Vårt-Gunnar, med tanke på munvårtan, hälsar Elin Andersson.

Frågan är förstås hur många gånger den 102 centimeter långa gäddan hugger innan den ledsnar på deras beten?

Publicerad: 18 juni 2021
Av: Anders Lundin
ANNONS