Gäddan och lösgommen – klassiker som levererar

Lösgom plus gädda lika med sant. Här Marko Aalto med det kreativa betet. Nedan ser du filmen där gäddan hugger. Foto: Jari Aalto
ANNONS

Har du glömt favoritbetet hemma? Ingen fara, hungriga gäddor kan hugga på det mesta, exempelvis grillkorv och löständer. Vi visar er här klassikern ”Mormors Lösgom”, som är tillverkad av Gustav Germann.

Betet har tappat några tänder.

Videoklippet med gäddan som hugger på lösgommen har blivit en succé.
– Vi har spridit den via Facebook och Instagram. Senast vi kollade så hade den visats närmare en miljon gånger. Den är filmad av mig med Waterwolfkamera för ett antal år sedan, berättar Jari Aalto för Fiskejournalen.

Betet är alltså tillverkat av Gugerart, Gustav Germann. Han är en kreativ artist som håller på och designar och gjuter diverse grejor.
– Gäddan togs på trolling i Umeälven. Min bror Marko Aalto fick en gädda på 5 kilo med betet i havet och ingen har lyckats klå honom ännu, berättar Jari Aalto.

Han tillverkar också egna beten under namnet Jaraalbaits, och de har även lyckats fånga gäddor på knoggärn och ”bombbete”.
– Det skall vara kul att fiska. Vi har mer kul gång, konstaterar Jari Aalto som hälsar att han finns på Instagram jaraal_baits.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 17 maj 2021
Av: Anders Lundin
ANNONS