”Gäddan” var en megaborre

Magnus och hans väldig vårabborre på över två kilo. Foto: Jacob Engelholm

Magnus Johansson och hans kompis Jacob Engelholm upplevde nyligen ett glödhett fiske efter abborre. Årets första värme hade fått fart på de randiga jägarna och ett 30-tal stora fiskar kom upp. Adrenalintoppen nåddes när en misstänkt gädda visade sig vara en väldig abborre på över två kilo.

Ibland stämmer allt och fiskarna gapar över det mesta som simmar förbi. Så var det när Magnus och Jacob förlade ett abborrpass på en beprövad hotspot under årets första vårvärme. De båda vännernas jiggar attackerades ivrigt av pigga abborrar varav flera vägde över kilot.
I ett av kasten kom ett oförglömligt hugg på Magnus guldglittrande Cannibal Shad.

”när solens strålar träffade fisken så glittrade det i guld och vi förstod att det var en väldig abborre. Då blev det plötsligt väldigt spännande! ”

– Plötsligt blev det väldigt tungt och jag kände några knyckar. Men så gav sig fisken iväg och jag blev rätt säker på att det var en gädda. Men när solens strålar träffade fisken så glittrade det i guld och vi förstod att det var en väldig abborre. Då blev det plötsligt väldigt spännande! Som tur var gick håvningen bra och fisken kunde lyftas ombord. Jag insåg direkt att den kunde väga över två kilo och det kändes helt fantastiskt, berättar Magnus.

Foto: Jacob Engelholm

Och visst var det så. Den 51 centimeter långa fisken tyngde ner vågen till 2010 gram och en drömgräns var nådd. Stämningen sköt i höjden och efter några snabba bilder fick den väldiga fisken simma vidare.

”en abborre över två kilo känns nästan overkligt”

– Jag började fiska abborre seriöst 2015. Då hade jag som mål att få en kilofisk. Att nu få en abborre över två kilo känns nästan overkligt, hälsar Magnus.

Vi lyfter på fiskehattarna och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman