Gäddhugg genom isen!

En fin gädda vänder under iskanten. Andra högg rakt igenom! Bild: Hugo Carlsson
ANNONS

Felix Pettersson möttes av ett centimetertjockt islager när han i dag kom ner till vilken för att fiska. Han kastade ändå ut och lät sitt gula jerkbete rassla över isen – och snart blev gäddorna som galna. Tre fiskar attackerade betet så hårt att det blev hål i isen. – Jag har aldrig varit med om något liknande och det var verkligen coolt att få uppleva, säger Felix.

En del fiskehistorier är lätta att betvivla. Men kameran ljuger som bekant aldrig och Felix fantastiska historia finns väl dokumenterad, eftersom vännen Hugo Carlsson stod bredvid med kameran i högsta hugg.
– Jag skulle faktiskt bara testa hur långt betet kunde glida på isen och när jag vevade in så högg en gädda. Då fortsatte jag förstås, berättar Felix.

Gäddorna i den lilla vilken var minst sagt på hugget, och under en timme hade Felix fem följen och tre hugg som gjorde hål i isen.
– Det såg ut som när man får ett hugg underifrån på en popper. Men ingen fastnade tyvärr. Gäddorna var stora och den största som högg borde vägt omkring sex kilo. Den hade hela huvudet över isen. Vi såg en fisk som var ännu större men den högg tyvärr aldrig, berättar Felix.

Vi blir förstås nyfikna på om Felix har planer på att utveckla den nya tekniken.
– Nej, det tror jag knappast. Det här var nog en engångsföreteelse, avslutar han.

Engångsföreteelse eller ej, vi gratulerar förstås till en häftig upplevelse!

Hans Hällman

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 13 January 2018
Av: Hans Hällman
ANNONS