Gäster eldar vårdslöst – nu upphör fiskesatsning i Dalarna

Det blir ingen mer utsättning av regnbåge i Skommartjärn.
ANNONS

Övre och nedre Skommartjärn i Dalarna är sedan 60 år en välbesökt fiskedestination. Nu är det snart slut med det. Markägarna har nämligen ledsnat på oförsiktiga fiskegäster, och drar därför i handbromsen.

Det är Hans Reyier i Sellnäs Fiskevårdsförening som meddelar det tråkiga beskedet. Enligt honom har de tio markägarna tagit ett beslut, strax innan den planerade premiären.
– Vi hade precis gjort upp med fiskleverantören och det var bara två veckor till premiären när vi fick beskedet, säger han till Dalarnas Tidningar.

Det är brandrisken som fått markägarna runt sjöarna att sätta stopp. Gäster ska helt enkelt ha varit oförsiktiga när det kommer till eldandet, och det ska har varit flera incidenter som fått markägarna att reagera.
– Jag kan förstå dem, det är jättestora värden och rädslan blev väl inte mindre efter den skogsbrand som just drabbat Mora. Försäkringar och självrisker täcker ju inte det som går förlorat. Tyvärr blev det stopp nu, konstaterar Hans Reyier.

Skommartjärn kommer fortfarande att vara öppen för fiske, men beslutet innebär att det inte sätts ut någon mer fisk i vattnet. Fiskegäster hänvisas i stället till Ramptjärn på andra sidan Ludvikavägen.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 17 juni 2021
Av: Anders Lundin
ANNONS