ANNONS

Glenn tog stor gös från fiskekajak

Glenn Svensson med sin praktgös. Foto: Alexander Johansson.
ANNONS

Sent en natt i juli sitter Glenn Svensson i sin fiskekajak på en sjö i Småland. Efter några timmars fiske suger det till hårt i spöt.

Glenn Svensson och Alexander Johansson fiskar ofta tillsammans. Dom har under en längre period fiskat ett vatten som dom ansett har stor potential. Kring 300 timmar har dom lagt på denna sjö. Denna kväll, den 11 juli, hade dom båda tagit med sina fiskekajaker.

– Under detta år har vi fiskat många pass i samma sjö. Vi har försökt att hitta ett mönster för när man ser stor fisk och när dem hugger. Jag och Alexander har också lärt oss vart i sjön man skall fiska för att hitta större fisk, säger Glenn till Fiskejournalen.

När dom kajakfiskande kompisarna kom in i ett område som är fem meter djupt får Glenn syn på en fisk som ligger nära botten. Efter ett tag så högg det hårt i Glenns spö, det blir tvärstopp.

– Det blåste relativt mycket. Så trixet var att placera jiggen rätt, säger Glenn till Fiskejournalen.

Efter en 10 minuters fight så kommer gösen upp till kajaken och Glenn kan håva den. Han skriker av lycka när han inser hur stor fisken verkligen är.

Gösen vägde otroliga 11 220 gram, fördelat på 95 cm. Detta är en av dom tyngsta svenska gösarna i år och även troligt den tyngsta som är tagen från kajak under 2020.

Publicerad: 14 juli 2020
Av: Robert Westin

Intressanta fiskeprylar från vår butik:

Abu Garcia Victis spinnspö
Rek. 1799 kr Fr. 982 kr Du sparar:
Gunki Whiz 10 cm 5-pack
Rek. Ordinarie pris 99 kr Fr. 61 kr Du sparar: 38 kr
Gunki Boogie Craw 9 cm 8-pack
Rek. Ordinarie pris 80 kr Fr. 41 kr Du sparar: 39 kr
Rapala Down Deep Husky Jerk 12 cm [15 g] SP 1-pack
Rek. Ordinarie pris 169 kr Fr. 89 kr Du sparar: 80 kr
Rapala Original Floater 18 cm 1-pack
Rek. Ordinarie pris 189 kr Fr. 112 kr Du sparar: 77 kr
ANNONS