ANNONS

Göteborren sprängde alla rekord – trots trögt fiske

Många stod vid startlinjen för att delta i Göteborren. Foto: Hans Lindqwist
ANNONS

Det urbana fisket växer i popularitet. När Göteborren avgjordes i Göteborg så deltog 240 personer – och blev därmed den största streetfisketävlingen någonsin.

Lycklig fångstman – dock inte med en abborre. Foto: Hans Lindqwist

Fisket är hett just nu i Sveriges stora städer. Många Malmöbor lockas exempelvis till kanalen för att frossa i abborrfiske, och när Göteborren skulle avgöras för tredje gången i lördags så blev det alltså nytt rekord.

Däremot var de huggvilliga fiskarna inte så många till antalet. Bara två deltagare lyckades fiska ihop ett fullt startkort, alltså tre återutsatta abborrar.

André Hellgren tog hem segern med totalt 79 centimeter, och han ingick även i det segrande laget tillsammans med bronsmedaljören Harald Olivegren. Tvåa kom rutinerade tävlingsfiskaren Billy Affelin.

I juniorklassen kämpade de yngsta väldigt hårt i tröga kanaler. Duktige Axel Hulthen vann på en inmätt fisk. Längsta abborre

Göteborgs kanaler bjöd på stillsamt men trivsamt fiske. Hans Lindqwist

vanns av Kai Silvennoinen. Längst fisk i tävlingen blev en gädda på 63 centimeter fångad av Emanuel Carlsson, rapporterar Sportfiskarna.

– Det känns otroligt roligt att möta upp alla positiva deltagare från så många hörn med så olika erfarenhet av fiske. Och att se att så många är medlemmar. Göteborren har vuxit fram till att bli det verkligt stora sportfiskeventet i Västsverige, vi är nästan lite tagna av det påtagligt stora deltagarantalet i år, sammanfattar Sportfiskarnas regionchef i Väst Markus Lundgren.

Det står redan klart nu att Göteborren kommer tillbaka med full kraft 2020!

Läs om fler fisketävlingar:

Peters praktfisk i toppen när det hettar till i Höstborren

Publicerad: 14 October 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS