Granudds galna kvart – fångade två 10-plussare

Patrik Granudd, en av många duktiga tävlingsfiskare.

Hösten är högtryck för gäddfiske. Det kan vi konstatera efter den gångna helgen då det rapporterades flera 10-plussare från nord till syd. Mest anmärkningsvärt var kanske gäddprofilen Patrik Granudds insats, eftersom han fick två gäddor över 10 kilo på 15 minuter!

Patrik Granudd från jämtländska Aspås, vann grundomgången i den rikstäckande tävlingen Gäddfajten, men hamnade utanför prispallen i finalen på Åland. Men på hemmaplan är det få som slår honom på fingrarna, det kan vi konstatera efter helgens bravad då han alltså landade två 10-plussare på raken inom loppet av en kvart.

– Det var faktiskt lite trögt, och jag hade bara två hugg på fem timmar, men det räckte ju gott och väl, berättar en glad Patrik Granudd för Fiskejournalen.

Gäddorna vägde 10,5 kilo (118 centimeter) respektive 12,3 kilo (117 centimeter).

Fin fångst rapporterades också av Fredrik Wallin från Edsbyn, som slog personligt rekord med en bjässe på 13.4 kilo, fördelat på 117 centimeter. Ännu längre norrut i Boden fångade Joel Thelin en osedvanligt lång gädda på 122 centimeter, som vägde 13.2 kilo.

Huruvida fångstmännen hade läst senaste numret av Fiskejournalen, där våra experter avslöjar koden till storgäddorna, låter vi vara osagt, men vi rekommenderar såklart alla höstpigga gäddjägare att göra det!

Läs nummer 8 av Fiskejournalen:

Ta det kallt – läs heta nummer 8 av Fiskejournalen!