Hanna fiskade borre – fick bamsegädda som bonusfångst

Riktigt tungt gods blev det för Hanna Nordstrand under abborrfisket. Foto: Privat

Det går bra nu. Hanna Nordstrand har haft ett fantastiskt fiske under det senaste året, och denna säsong fortsätter på den inslagna vägen. Hennes senaste fångst var en gädda utöver det vanliga.

124 centimeter lång.

Fiskejournalen skrev om Hanna Nordstrand för fem månader sedan då hon fick en luciagädda på drygt 12 kilo. Planen var inte att slå det personliga rekordet under Valborg, eftersom det var abborre hon var ute efter.
– Det var dags att testa abborrfiske som omväxling. Fiskevännen Peter Fröjd gav mig en liten abborrvobbler och utlovade grym fångst på den. Han har aldrig haft fel förut så jag satte på den och började kasta, berättar Hanna för Fiskejournalen.

Det hann inte bli många kast innan det tog totalt tvärstopp. Det stod tidigt klart att det inte var någon abborre som slukat betet.
– Hon var tung att drilla, men gäddan var tyvärr slö. En kort stund trodde jag att det var en stock, tills hon ruskade till med huvudet. Riktigt tunggung var det på den drillningen.

Peter håvade henne på första försöket, och båda insåg att detta var en riktigt tung fisk, trots att den var utlekt.
– Jag blev chockad att hon vägde hela 14,68 kilo, och längden var om möjligt ännu roligare, 124 grymma centimeter. Äntligen en gädda över 120, jättekul. Ett stort tack vill jag återigen rikta till Peter Fröjd!

Det här var tredje gäddan över 10 kilo som han hjälpt Hanna att lura upp bara i år… plus en ansenlig mängd strax där under.
– Peter är en av Sveriges i särklass duktigaste fiskare, fastän han ogärna vill erkänna det själv, berömmer Hanna.