Hannas ståtliga Luciagädda blev kronan på verket

Hanna Nordstrand startade en namninsamling.
ANNONS

Personligt rekord på årets sista båtpass. Hanna Nordstrands ståtliga gädda under Luciahelgen blev sannerligen kronan på verket. Det var dessutom en bonusfisk, eftersom hon hade en helt annan art i sikte …

Vanligtvis på Lucia så brukar Hanna Nordstrand sitta på isen och pimpla, men det fick i stället bli hennes livs senaste fiske på öppet vatten. Det var kamraten Anders som övertalade Hanna att följa med på ett vertikalfiske efter gös.
– Vi hade fyra timmars fiske på oss. Regnväder var det också, men det är bästa fiskevädret så humöret var på topp ändå. Medan Anders drog gös efter gös började jag gnissla lite och insåg snabbt att jag ville ha samma jigg som honom, berättar Hanna för Fiskejournalen.

”Ett karatehugg”
Kamraten var generös nog att ge Hanna sin jigg, med uppmaningen att hon fick sikta på en riktigt stor fisk. Och så blev det.
Hanna berättar:
– Efter två timmars fiske kom jätte-ekot från gäddan in på skärmen (livescoop), Anders hade för tillfället grejerna uppe så jag sa till honom att släppa ner fort. Nej, ta den du svarade han. Vi konstaterade snabbt att det inte heller var en gös som kom. Sedan gick allt fort, gäddan tvekade inte på jiggen, som var försedd med gösdoftmedel.

– Efter ett rejält karatehugg var det bara och drilla. Men det kändes först inte som att gäddan var så stor. När hon låg i håven så skrek och vrålade jag dock sådär som man bara gör när man tar sitt livs fisk. Vi gissade först på en vikt omkring 7–8 kilo, men när vi lyfte upp henne och såg bredden och den enorma buken, så insåg vi att hon var groteskt stor.

Vågen visade 12.02 kilo, och måttbandet 118 centimeter. Det var ett personligt rekord med hästlängder.
– Efter skyndsam fotografering, mätning och vägning fick Lusse-grisen simma tillbaka igen. Och med den fina gäddan på sista fisket på öppet vatten det här året kan jag bara konstatera att 2020 varit mitt livs bästa fiskeår, konstaterar en nöjd Hanna Nordstrand som riktar ett ödmjukt tack till kamraten Anders som lånade ut sin jigg.
Vi på Fiskejournalen tackar Hanna för storyn och gratulerar till ett personligt rekord!

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 14 december 2020
Av: Anders Lundin
ANNONS