Har Freddy fångat årets längsta gädda i Europa?

Frilansjournalisten Freddy Harbort med sin 137-centimetersgädda. Foto: Privat
ANNONS

Något nytt viktrekord är detta inte frågan om, men Freddy Harborts gädda på 137 centimeter är en av de absolut längsta som rapporterats in i år.

Det ska ganska mycket till innan Fiskejournalen plockar in fiskar från utlandet i sina spalter, men när det fångas gäddor på närmare 140 centimeter så gör vi naturligtvis undantag. I synnerhet när de svenska monstergäddorna lyser med sin frånvaro.

Freddy Harbort är en kändis i sportfiskekretsar, och speciellt när det kommer till predatorfiske. Enligt sin egen utsago på sociala medier så fångade han 137-centimetersgäddan när han och en kamrat testade ett mindre vatten i Tyskland, och det var under kvällsfisket som monstret dök upp och förgyllde hans tillvaro.

”Jag har aldrig sett något liknande förut. En helt sjuk upplevelse där man verkligen är mållös och hjälplös inför en fisk”, beskriver Freddy Harbort.

Freddy bor i Barcelona, och anslöt i somras till Abu Garcia, och jobbar dessutom som fiskejournalist. Han meddelar att hela fiskefänget kommer att döka upp i fiskemedia framöver.

Fiskejournalen har försökt att få kontakt med fångstmannen utan att lyckats, och vi gissar helt enkelt att han är upptagen med att fiska skiten ur 2019 …

Missa inte heller att läsa om denna gigantiska gädda som fångades på fluga:

https://wp.fiskejournalen.se/se-nar-flugornas-herre-levererar-ny-monstergadda/

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 20 December 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS