Här spränger göskungen 10-kilosgränsen igen

Tommy Blomander, här med gös på 10.65 kilo.

Nej, säsongen på sjön är inte över. Långt ifrån. Åtminstone inte för den som är beredd att fiska i alla väder och dygnet runt. Fråga bara Tommy Blomander, som drog en ny jättegös för några dagar sedan.

Vi lär knappast få några mothugg om vi utnämner Tommy Blomander från Hjältevad till landets hetaste gösfiskare just nu. Eller het kanske är att ta i. Det ser snarare väldigt kallt ut där han sitter i kajaken och jagar drömfisken. Drömfisken, det är en gös på 13 kilo, och han kommer allt närmare den gränsen.

I slutet av oktober fångade han en bjässe på 9.4 kilo och 97 centimeter, som han dokumenterade effektfullt via livescope. Under den senaste turen bättrade han på statistiken ytterligare genom att spränga 10-kilosgränsen. Den här gången mätte den magnifika fisken 97 centimeter och vägde 10.65 kilo, och återigen ägde skådespelet rum på nattetid.

– Jag har haft ett helt sjukt fiske nu i mörkret. Även den här gången blev det ett coolt klipp på livescope när man ser hur gösen inte kan låta bli att hugga på min storm jigg fastän den inte är hungrig, berättar en nöjd Tommy Blomander.

Grattis säger Fiskejournalen, och tack för klippet som ni kan se nedan: