HELIX DI G2N – nu ännu smartare

Humminbird HELIX DI G2N begåvas med ny teknik. Läs om MEGA Down Imaging och Digital Dual Spectrum Chirp.

Humminbird uppgraderar ekolodsmodellen HELIX DI G2N till MEGA Down Imaging. Dessutom utrustas ekoloden med ytterligare ny teknisk intelligens för att förtydliga världen under ytan.
Hösten 2016 presenterade Humminbird MEGA Imaging. Sen dess har sportfiskare runt om i världen visat upp imponerande skärmbilder där detaljrikedomen är så mycket bättre än tidigare. Detaljerna i bilderna på både bottenstrukturer och fiskar är en helt egen klass och att söka efter intressanta fiskeplatser har nu blivit enklare. Hemligheten bakom de häftiga skärmdumparna är att ekoloden arbetar med den högre frekvensen 1,2 MHz. Ekoloden skapar följaktligen ett resultat som är upp till tre gånger bättre än tidigare. Nu begåvas även Humminbird HELIX 9, 10 och 12 DI G2N kombinerade ekolod-/GPSmodeller med MEGA Down Imaging.

Hemligheten bakom de häftiga skärmdumparna är att ekoloden arbetar med den högre frekvensen 1,2 MHz.

Utöver MEGA Down Imaging så är enheterna utrustade med Digital Dual Spectrum Chirp, elementen är i samma kompakta givare som MEGA elementen. Med en ny programvara och nya algoritmer tillsammans med ny förfinad teknik ges sportfiskaren en ännu bättre upplevelse med minimalt med störningar. Enheterna kan svepa hela frekvensbandet som är mellan 130-250kHz med konvinklar på 25°-42° vilket resulterar i att den traditionella 2D bilden blir renare och med ännu bättre separation av ekon. En dröm för vertikalfiskaren.

Läs mer om på comstedt.se