Högtryck på SM – segraren vann med fångst på 17 kilo

Ett getingbo av ivriga fiskare strax innan SM-starten. Foto: Kenneth Einars

Christoffer Holmqvist från Örebro är svensk mästare i pimpelfiske. Det står klart efter årets SM-batalj i Luleå, där det registrerades höga vikter i de individuella klasserna.

Christer Holmqvist drog 17 226 gram abborre, och lade med den fångsten beslag på vinsten i herrseniorklassen och även totalt. I övrigt var det inte oväntat de norrbottniska deltagarna som lyckades bäst på hemmaplan. Lena Engstedt, Råneå SFK, vann exempelvis damseniorklassen på 11 684 gram, och SM-generalen själv, Stig Granström, var fräck nog att kamma hem guldmedaljen bland de äldre veteranerna. Han fick bland annat en abborre på nästan 1.5 kilo, vilket torde vara en av tävlingens absolut största.

Även i söndagens lagtävling blev det hemmafiskarna som lyckades bäst, denna gång genom SFK Luleå som vann herrseniorguldet för Tornedalens SFK. I damklassen vann Råneå SFK före Jössefiskarna från Värmland. Noteras kan att det under lagtävlingen drogs upp betydligt mindre fisk, herrsegrarna fick exempelvis ”bara” upp 8 712 gram, vilket alltså inte ens var hälften av vikten som lördagens individuella segrare fick.

Här hittar ni alla resultat från SM-tävlingarna i Luleå.

Läs om tipsen för vårabborren:

Locka fram abborrarna med Linnea Lönns 3 tips