Intressen för sportfisket växer – men det är svårare att få tag på utrustning

Det är svårare att få tag på fiskeutrustning.
ANNONS

Under pandemin har intresset för sportfiske ökat. Samtidigt har pandemin skapat en brist på fiskeutrustning. Bristen beror på flera orsaker.

Fiskejournalen har vid flertalet tillfällen berättat om att pandemin har påverkat redskapsbranschen positivt och negativt. Intresset för sportfisket har ökat markant men detta har även skapat flera utmaningar.

Många distributörer har försökt att ta höjd för det stora intresset för sportfisket, bland annat genom att göra större beställningar från fabrikerna. Men det har inte hjälp. Bristen på utrustning och reservdelar har gjort att utbudet inte möter efterfrågan.

– Vissa rullar är helt slut. Det beror också på att vi inte får tag på delar från underleverantörer, säger Tomas Andersson, fabrikschef på ABU Garcias, till Sveriges Radio.

Produktionen hos ABU Garcia har dubblerats under pandemin vilket har lett till att dom har fått anställa fler. Men en ökad efterfrågan gör nu att det är brist på fiskeutrustning på grund av att det mesta säljer slut.

En annan anledning till bristen är att det är svårare att få utrustningen skickad till Sverige. Det råder containerbrist i världen samtidigt som det även är brist på fartyg och hamnar.

Lyssna på inslaget här.

Publicerad: 7 dagar sedan
Av: Robert Westin
ANNONS