Jättarnas kamp – här är segrarna i Sommargäddan

Magnus Ranberg med team ACWA Fishings längsta finalfisk på 120 centimeter. Foto: Privat

September är skördetid – inte minst för landets vassaste tävlingsfiskare som jagar ädla medaljer. Den kanske mest prestigefyllda trofén av alla – vinnarpokalen i Sommargäddan – har nu delats ut till landets hetaste team.

598 lag var kallade, 15 gick till final – och när krutröken lagt sig så stod bara ett på täppan, nämligen Acwa Fishing, som alltså vann 2020 års upplaga av Sommargäddan.

Redan under den första finaldagen i lördags så tog de greppet om slutsegern genom att samla ihop hela 573 centimeter med sina fem längsta gäddor. Några konkurrenter hade en riktig framgångsrik söndag, men Acwa Fishing höll undan i toppen genom att bättra på totallängden till 587 centimeter. Det är inte så långt ifrån fjolårsmästarna Savage Gear Northern Influences sanslösa rekordresultat på 599 centimeter.
Tvåa blev Team Trinte med en BIG5 på imponerande 580 centimeter, och trea blev Jiggar.nu med en BIG5 på 520 centimeter.

SPÄNNANDE IN I SLUTET
Finalhelgens längsta gädda tog Alfred Hermansson från Team 5,2% på 123 centimeter.
– Det var spännande som alltid! Även om ACWA höll hårt i förstaplatsen gav ändå flera team dem lite nerver! Tvåan Team Trinte levererade som tusan på söndagen och kom nästan ikapp, säger en entusiastisk tävlingsledare Daniel Lövstedt.

Stort grattis till segrarna och de övriga medaljörerna säger vi på Fiskejournalen. Alla resultat från finalhelgen i Sommargäddan hittar ni här!