Jodå – visst finns det storabborre i Stockholm city!

Nytt personligt rekord blev det för Mathias Henning. Foto: Privat

Det är inte bara Malmö som kan stoltsera med storabborrar i city. Uppenbarligen finns de även mitt i Stockholm – och Mathias Henning vet hur det känns att drilla en av dem.

Mälaren bjöd i själva verket på ett personligt rekord för Mathias Henning under Valborgshelgen, och detta från gatan och enkel utrustning.
– Det hela började med att jag skulle ut med båten efter jobbet, men det blev ändrade planer då garagenyckeln var på vift. Som sportfiskare så började det dra i fiskenerverna så det fick bli ett streetpass i Stockholm city, berättar Mathias för Fiskejournalen.

Väl på plats så träffade Mathias två killar som stod och fiskade vid kajen, så han beslöt sig för att göra dem sällskap.
– Ett par kast in så blir det riktigt tungt i grejerna och jag känner riktigt rappa huvudskakningar. Upp kommer en helt magisk abborre.

Fisken var hela 50 centimeter lång och vägde 1 770 gram. Efter några snabba bilder, mätning och vägning så fick den simma vidare ner mot djupet igen, hälsar en glad fångstman.
Med andra ord – både den och andra fina borrar simmar kvar där ute för er andra!