Josefine slår till igen!

Josefines med sin megagädda på 121 centimeter. Foto: Josefine Kuusisto

För ett år sedan inledde Josefine Kuusisto issäsongen med en enorm gädda på 123 centimeter. I går visade hon att takterna sitter i. Ett försiktigt hugg följdes upp av flera vilda rusningar och till slut kunde hon lyfta upp en präktig pjäs på 121 centimeter och 13,9 kilo!

Gårdagen inleddes segt för Josefine och allt tydde på att det skulle bli en svårfiskad dag. Passets andra fäll kom mitt på dagen efter att en pelagiskt placerade mört attackerades ett par meter under isen. Linan stod helt still när Josefine kom fram till hålet.

”plötsligt blev det riktigt tungt och den stack iväg i en vild rusning”

– Jag kände lite lätt på linan och märkte att det var tungt. Sedan började linan rulla ut i snabbt takt och då satte jag mothugget. Till en början kändes fisken inte så stor, men plötsligt blev det riktigt tungt och den stack iväg i en vild rusning. Flera rusningar följde och jag fick sätta hård press för att få in lite linan. Men till slut var fisken under hålet och kunde landas. Efter en snabb mätning och vägning fick den simma tillbaka. Gäddan var 121 centimeter lång, vägde 13,9 kilo och hade en omkrets på 59 centimeter. Äntligen släppte det efter alla bompass. Det visar att allt slit lönar sig!

”allt slit lönar sig!”

[allergallery id=”53839″]

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk fisk. Den var bara två centimeter kortare än fjolårets megafångst på 123 centimeter. Snacka om snygg uppföljning!

Hans Hällman