Josefs grymma gäddtips

Gäddfiskaren Josef Pilot tipsar om vad du ska tänka på när du fiskar gädda under de kalla månaderna.
ANNONS

Hösten och förvintern ger fantastiska möjligheter att fånga riktigt grov gädda. Den duktiga gäddfiskaren Josef Pilot bjuder här på tips som förhoppningsvis kan få många att förlänga säsongen och kanske till och med fånga drömgäddan.
Vattentemperaturen är snabbt på väg ner och dagarna är korta. Många överväger kanske att avsluta säsongen vilket vore synd. Josef har mängder av imponerande gäddor på meritlistan. Han fiskar helst i Vänern, Vättern och Mälaren, men har här valt ut några universella tips som fungerar lika bra i mindre sjöar och i skärgården.

Håll koll på tempen
– Ha tålamod! Det krävs nämligen för ett lyckat spinnfiske i november och december. Nyckeln till framgång är annars att ha koll på temperaturen som styr hur gäddan äter. När temperaturen faller kraftigt så är det svårt att lyckas. Kom ihåg att huggperioderna är korta. Det brukar därför löna sig att koncentrera sitt fiske till ett litet område och nöta där hela dagen.

Var står betesfisken?
– Försök att hitta betesstim och fiska sakta av området pelagiskt.

Fiska på rätt plats och djup
– Fiska gärna vid branter som har anknytning till vikar. Var inte rädd för att fiska lite djupare. Ofta är 3-6 meter ett bra djup att utgå ifrån.

Håll ut hela dagen
-Fiska ända till mörkrets inbrott. Höstgäddan hugger ofta i skymningen. Josef avslutar med att önska alla ett riktigt skitfiske!

Hans Hällman

Publicerad: 16 November 2016
Av: Mathias Arnham
ANNONS