Kalle snubblande nära – vem blir först till 2 kilo?

Vem fångar de fem längsta abborrarna i Stockholms DM? Foto: Kalle Westberg

Vem blir först att rapportera in en abborre över 2 kilo till Fiskejournalen i år? Det förvånar oss inte om det blir Kalle Westberg, som var snubblande nära när han nyligen fick en bjässe på 1930 gram.

Fiskejournalen konstaterar faktumet igen att Sverige är långt. I norra Sverige är pimpelsäsongen i full gång ett bra tag till – medans det dras stora fiskar på öppet vatten i exempelvis Skåne. Kalle Westberg har inlett säsongen på ett strålande sätt, och skickar den här härliga fångstberättelsen från ett grönt Skåne:

”Jag hade en förmiddag ledigt och beslöt mig för att sticka ut trots att prognosen visade regn hela dagen. Jag hade fiskat ett par ”hotspots” cirka en timme utan ett hugg så jag började istället leta aktivt efter betesfisk med hjälp av sidescan på mitt Lowrance HDS Live och hittade efter ett tag en del fisk med både mindre och större ekon så jag stannade och började fiska efter aktiv fisk runt betesfisken. Det var cirka 2 grader i vattnet så att säga att fisken var aktiv är väl att vara lite optimistisk så jag bestämde mig för att fiska en Daiwa Grubin Shad, som är ett väldigt fint tailbete med ribbad kropp som flyttar vatten, på en Carolina rig och ta hem betet väldigt långsamt med långa vevstopp. Efter 30 minuter känner jag ett väldigt försiktigt pet och sätter mothugget och fighten var igång. Tunga skak och bra böj i spöt visade att det var en större fisk och efter någon adrenalinfylld minut med ett par rus under båten låg en fin abborre i håven!”

1930 gram och 50 centimeter var måtten – vilken start på året! Som sagt, vem blir först att bräcka det?

Läs även om Olivers drömstart på säsongen:

Drömstart på öppet vatten