ANNONS

Kända kockar om Fish Fight

ANNONS

Välbekanta matprofiler stöder Fish Fight-kampanjen. Foton: www.fishfight.net
Heston, Jamie och Gordon stöder Fish Fight-kampanjen. Foton: www.fishfight.net
Fish Fight-kampanjen, som arbetar mot dumpning av fisk, har fått mer än en halv miljon underskrifter. Några av dem kommer från världens största matprofiler.

Jamie Oliver, även känd som Den nakne kocken, är ett välkänt ansikte i svenska TV-rutor. Han har tidigare engagerat sig för nyttigare skolmat hemma i England, men också stuvat kantareller och ställt till med kräftkalas här i Sverige.
– Man kan inte bevara fisken genom att kasta den, så enkelt är det, säger han angående dumpning.

Heston Blumenthal är känd som en av världens mest nyskapande gastronomer. Hans vetenskapliga metoder har bland annat utvecklat tekniker för vakuumtillverkning av sufflé, samt den mer experimentella bacon och ägg-glassen. Hans restaurang The fat duck har rankats som bäst i världen i flera omröstningar.
– Om dumpningen inte får ett slut står vi inför en framtid utan fisk, säger han på Fish Fight-kampanjens hemsida.

Gordon Ramsay har rykte om sig att vara ful i munnen. I program som Hells Kitchen och The F-word har han läxat upp ett stort antal aspirerande kockar. Men Gordon Ramsay är  inte bara ägare till flera stjärnrestauranger, han har också granskat den hänsynslösa jakten på hajfenor i filmen Shark bait. Med anledning av Fish Fight kampanjen kommenterar han det vansinniga i att fångster dumpas:
– Det är inte klokt att vi slänger tusentals ton fisk när vi är medvetna om hur utfiskade bestånden är.

Läs mer om kampanjen mot dumpning här.

Erik Kohlström

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 26 February 2011
Av: Mathias Arnham
ANNONS