Kävlingeån levererar

Trots värsta vintern i mannaminne, även i Skåne, så går det att fiska i Kävlingeån. Och det världsberömda storgäddevattnet levererar!
Oskar Hammarstedt från Södra Sandby är ett riktigt gäddfreak. Så pass att han tältar vid Kävlingeån för att vara på plats när fisket är hett. Hett är det i början av mars, även om nordanvindarna ännu blåser kalla.
Den 9 mars var Oskar på plats med sitt flugspö, apterat med en 25 centimeters svart/röd flashfluga. Efter att ha fiskat av bara 20-30 meter ser Oskar hur det rycker till i linan vid ett stopp i intagningen. Han drar till rejält och den sitter!
Fajten blir tuff och landningen svår, eftersom det är is i vattenbrynet, men till slut lyckas Oskar hasa upp en fin gädda på 105 centimeter och 8,9 kg. Nytt pers med två centimeter!
Det gäller att hänga i när fisket är bra så framåt kväll kryper Oskar in i tältet sedan han laddad ordentligt med Bullens pilsnerkorv.
Det blev lite dåligt med nattsömnen, men det berodde inte på kylan utan mera på att traktens gäss och svanar höll konsert det mesta av tiden.
Dagen därpå hann Oskar landa fyra skapliga gäddor före lunch, innan hugget med stort H infann sig. Den här gäddan var faktiskt ännu större. Det blev en ny puff uppåt av pb:et med två centimeter. Gäddan var dessutom duktigt välfödd – en riktig kävlingegris som vägde 11,3 kg vid en längd av 107 centimeter.
Svenne Andersson

Oskar med nytt personbästa på gädda. 107 välgödda centimeter, bärgade ut vintriga Kävlingeån.

Oskar med nytt personbästa på gädda. 107 välgödda centimeter, bärgade ut vintriga Kävlingeån.