Klart att Storsjötrollingen i Jämtland får SM-status

Inger Danielsson (sambo med Mats Erik "Ogge" Oginder) visar upp en äkta Storsjööring.

Swedish Trolling Masters drar norrut – närmare bestämt till Jämtland och Storsjön. Nu står det nämligen klart att Storsjötrollingen återigen får SM-status 2020.

”Ogge” välkomnar SM-trollarna till Storsjön.

Redan innan den pågående SM-serien i Trolling, Swedish Trolling Masters 2019 är avgjord så presenteras Swedish Trolling Masters 2020. Och där dyker det upp en nyhet som säkert får många norrländska trollare att jubla.

Tävlingsledningen har haft ambitionen att utöka SM-serien med mer tävlingsvatten utanför Vänern och Vättern, och då blickade man helt enkelt norrut. Storsjötrollingen är en etablerad trollingtävling som lockar många team från norra Sverige men även flera team från södra Sverige. Storsjötrollingen arrangeras 4-6 juli i Hallen (Åre kommun) vid Storsjöns västra kant och de fiskar som räknas är öring, röding, kanadaröding och rödinghybrider.

– Det här är bra. Vi har haft SM-deltävling här förut, och jag hoppas att det kommer några nya team som får se vilken fantastisk fin sjö Storsjön är, säger Östersunds trollingprofil Mats Erik ”Ogge” Oginder.

Den pågående SM-serien är långt ifrån avgjord inför den fjärde och sista deltävlingen som avgörs 12–14 april i samband med Kinnekulleträffen i Vänern.

Läs om mer fiske i Jämtland:

3 heta tips för dig som jagar vägnära rödingar