ANNONS

Klent gäddfiske gav mäktig norrlandsborre på sista kastet

Jonathan Westerberg med belöningen som högg på sista kastet. Foto: Privat
ANNONS

Den fiskare som väntar på något gott – får ibland vänta till absolut sista kastet. Jonathan Westerberg i Korsträsk fick äntligen sin belöning efter en hel dags nötande på sjön.

Det hela utspelade sig i Jonathans hemmavatten Korsträsk, där han inledde säsongens sommarfiske genom att sätt personligt rekord på abborre. Den mätte hela 50 centimeter och var i märkbart fin kondition, en fisk i närheten av 2 kilo med andra ord. Men trots att han befann sig på hemmaplan så var dagen nära att sluta i fiasko.

Så här berättar Jonathan själv:

– Jag var egentligen ute och fiskade efter gädda. Men ingen fisk på hela dagen, tills jag drog ett sista kasst innan vi skulle dra in på käk. Jag fick jag mig ett redigt mothugg och såg något grönt som blänkte till, trodde det var en liten gädda tills min polare skrek ut att det var en abborre. Sedan när den kom upp såg man att det var satans stor abborre, man fick sig ett stort leende på läpparna när man såg den komma in i håven. En fin start på sommaren och ett PB för mig på abborre.

Grattis och tack för storyn säger vi till Jonathan, och vi på Fiskejournalen uppmuntrar fler flitiga fiskare i norra Sverige att rapportera in sina storfångster till oss.

Läs även om gäddfiske i norr:

Storgäddor i midnattssolens land – då rök skäggen

Publicerad: 20 June 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS