Kolossalt tryck på Kungsådrans fiske

Det är redan fullproppat i Kungsådran 2019. Här Anton Söderkvist med sin kungliga lax på 113 centimeter från hösten 2018.
ANNONS

Hade du planen att testa fisket i Kungsådran i Älvkarleby? Då är det för sent – om du inte tillhör den skara som lyckats få en plats. Trycket har minst sagt varit kolossalt.

Knappt hann Älvkarleby Sportfiske öppna slussarna innan hela säsongens fiske var fullbokat. Flera ivriga fiskare har ringt tusentals samtal utan att komma fram.

– Trycket på fisket i Kungsådran är enormt och väldigt svårt att få alla nöjda. Det kommer alltid vara många som inte får möjlighet att boka fisket i Kungsådran oavsett på vilket sätt vi gör med bokningsmöjligheterna, konstaterar Janne Olsson på Älvkarleby Sportfiske.

Även fiskepremiären 16 mars är fullbokad, och enda chansen att få en plats är att sätta upp sig på reservlistan.

Flera fiskare som blev lottlösa framför nu åsikten att arrangörerna borde lotta ut platserna i stället.

– Jag anser att så som vi har det nu är ett sorts lotteri. Jag har kollat runt lite på andra fisken både i Sverige och utomlands och hur de gör, men i stort sett alla platser som har olika sorters bokningsmöjligheter har problem, berättar Janne Olsson, som ändå gläds över det fantastiska intresset för fisket i Älvkarleby.

Läs mer om Älvkarleby:

Nödrop från Älvkarleby: Vad har hänt med fisket?

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 27 February 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS