Kranmärkt band höjer rösten för haven

Plast i havet ät temat i Mother Minks senaste alster. Bild: Docks Music
ANNONS

I dag är det World Water Day, som FN har instiftat för att uppmärksamma vattenfrågor i alla dess former. Ett av hoten mot våra vatten är all plast som hamnar i både sjöar och hav. Det har det Kranmärkta bandet Mother Mink tagit fasta på och släpper dagen till ära en musikvideo på samma tema.

Varje år fylls haven med uppemot 13 miljoner ton skräp, varav det mesta är plast. Plasten bryts ner långsamt i naturen och kan under tiden skada mängder av djur. Fiskelina är ett skräckexempel på långsam nedbrytning och beräkningar visar att det kan ta uppemot 600 år innan en linbit är upplöst.

I dag är det dags för den årliga temadagen World Water Day, och för att uppmärksamma plastens skadliga inverkan släpper bandet Mother Mink – världens första Kranmärkta popband – en musikvideo till låten Plastic Ghost.

”Vi har valt att kalla låten Plastic Ghost då vi ser plasten ta över våra hav likt ett spöke”

– Vi har valt att kalla låten Plastic Ghost då vi ser plasten ta över våra hav likt ett spöke eller monster. I videon gestaltar vi plasten like ett fiskmonster som hela tiden växer sig starkare. Kommer monstret till slut äta upp oss, undrar bandet.

Vi gör förstås tummen upp och vrider på volymen!

Läs mer om videon här.

Läs mer om World Water Day här.

Hans Hällman

Publicerad: 22 March 2018
Av: Hans Hällman
ANNONS