Kunglig avslutning av Anton Söderkvist igen

Det är redan fullproppat i Kungsådran 2019. Här Anton Söderkvist med sin kungliga lax på 113 centimeter från hösten 2018.

Anton Söderkvist kan nog med säkerhet utropas till kung av Kungsådran i Älvkarleby. På sträckans näst sista öppna dag landade han en lax på hela 113 centimeter, vilket förmodligen är säsongens största där. Vikten? Inte en aning …

– Vikten får folk spekulera bäst de vill i, säger en glad Anton Söderkvist.

Han gjorde därmed en repris från förra året, då han också fångade den största laxen i Kungsådran, nedre delen av Dalälven.

Anton berättar om det majestätiska fisket 28 september med egna ord:

”Jag har haft turen att få fiska i Kungsådran varje höst sedan den öppnade för fiske, och man lär sig mycket varje gång. Jag har haft fint fiske vid alla tillfällen men nu märktes det att vattentemperaturen har stor betydelse för att fisken ska bli mer aktiv, då det tidigare varit cirka 15–16 grader i älven när jag fiskat och nu nere på 10 grader. Jag landade 14 fiskar under dagen och säkert lika många tappade och ett flertal hugg som jag inte fick fast. Under lunchrasten på turisthotellet så lottade vi återigen poler för eftermiddagens fiske och jag fick samma nummer som förra året då jag avslutade fisket i pool 4 och kunde landa en enorm laxhane på 118 centimeter. Och nog blev det åka av även i år. Precis som för ett år sedan fick jag ett par fina öringar på nacken i polen och när det började på att skymma till tuggade det till fint i min tunt dressade hackelfluga, och jag kände på en gång att det var en bättre fisk. Efter 10–15 minuter kunde jag landa en fin hane på 113 centimeter, och då var det nästan helt mörkt. Jag ringde en av kompisarna som fiskade polen ovanför mig, som kom och tog några bilder. Vikten på laxen vet jag som sagt inte, men ett fint fiskeminne att bära med sig i livet tar jag med mig i ryggsäcken. ”

Fiskejournalen bugar och gratulerar Anton till den fina laxen.