Kustfiske med Kolbeck

Fiskejournalen drog på kustfiske med en av landets i särklass mest innovativa sportfiskare, Nicklas Kolbeck. Där han fiskade för trettio år sedan finns det fortfarande fisk även om strålande solsken i kombination med svaga vindar och absolut strömlä sällan är liktydigt med bra fiske.

Det är fantastiskt att få fiska med någon som har en så otrolig djup kunskap och insikt i fiske som Nicklas Kolbeck. Han som drog i gång trenden att kikmeta piggvar, byggde vattenkikare av vägkoner och var bland de allra första som knäckte koden för vertikalfisket efter röding på Vättern. Han är på en gång driven artjägare och någons som fiskar bara för att han verkligen älskar naturen och fisket.

I dag åkte vi upp i Bohuslän för en dag på klipporna. Förväntningarna var kanske lite för höga – det har en tendens att sluta i besvikelse om man hoppas på för mycket. Men vi kämpade på, fick torsk, småsej och till slut den efterlängtade blekan.

Paddtorsken högg och blev kvar i havet. Det hade annars varit kryddan som den erfarne specimenjägaren kunde `gå ut och hämta´.

Bäst var nog försommarvärmen på bohusklipporna. En av de vackraste arkipelagerna i världen enligt New York Times. Om någon vecka eller två är makrillen här och fisket allmänt bättre. Men vi fick njuta i dagen i dag som den var.

Publicerad: 14 dagar sedan
Av: Anders Nicander