ANNONS

Kvinnor fiskar vackrare!

ANNONS

sanne_suzanne
Tillväxten för sportfisket finns i kvinnorna och den yngre generationen. Men för att kunna ta del av den tillväxten krävs en produktutveckling, det hävdar Sanne Sörensen och Suzanne von Köhler från Mörrum.
Med sitt nystartade projekt ”Kvinnor fiskar vackrare” vill de väcka debatt och öppna ögonen för den stora utvecklingspotential som sportfisket har. De har båda en bakgrund inom affärsutveckling och ser därmed sportfisket med lite andra ögon än den traditionella sportfiskeentreprenören.
– Här i Mörrum är sportfisket en av våra viktigaste råvaror. Då gäller det att utveckla och förädla produkten samt skapa biprodukter i spåren av sportfisket, säger Sanne Sörensson.
Denna möjlighet ökar dramatiskt i samma ögonblick som man vidgar målgruppen utanför den traditionella sportfiskaren, menar de.
– Många tjejer spenderar gärna pengar på ett spa-besök efter fisket, eller kanske vill titta in hos den lokala konsthantverkaren. Även den unga generationen har andra konsumtionsmönster. Väldigt många vill fiska i lagom dos, men sportfiskemarknaden av idag utgår från att gästen bara vill fiska. säger Suzanne von Köhler.
Därmed växer inte branschen som den skulle kunna göra, utan man fastnar lätt med den målgrupp man redan känner till. Med fler kvinnor i branschen, skulle man få ett vidgat tänk och fler affärsidéer skulle se dagens ljus, menar Suzanne och Sanne.

Maria Ålander

Publicerad: 10 September 2014
Av: Mathias Arnham
ANNONS