Laxen som ändrade reglerna

Här är laxen som ändrade regelverket för Guldrullen. Efter att Thomas Woolley påpekat det orimliga i att inte alla Abus produkter skulle gälla beslöt man i Svängsta att ändra på regelverket.
Thomas Woolley lyckades, efter en mycket hård kamp och med god hjälp av fiskeguiden Nicklas Hjalmarsson, bärga en kanonfin lax på 21,4 kilo utanför Landsort förra sommaren.
Den laxen skulle kunna ge honom en guldrulle, tänkte Thomas och anmälde fisken till Recordfisken. Men när det var dags för utdelning av rullarna blev Thomas utan och rullen gick till en fiskare som fångat en något mindre lax.
När Thomas kontaktade oss kunde vi bara upplysa honom om regelverket som sade att fisken skulle vara fångat på Abu-redskap. Dit räknades inte den Berkley-lina som Thomas använt. En gammal regel som hängt med ända sedan Abu och Fiskejournalen började samarbeta kring Recordfisken. På den tiden ville Abu absolut ha med en regel om att redskap tillverkade av Abu skulle användas om man ville tävla om guldrullarna.
Men tiderna har förändrats och i dagens läge marknadsför Abu (Pure Fishing) en mängd olika redskapsmärken. Sedan Thomas Woolley uppmärksammat det tokiga med regelverket ändrades det så att i dag gäller spö, rulle, lina eller bete av varumärkena Abu Garcia, Berkley, Mitchell, Shakespeare, Fenwick, Stren, Spider, Pflueger och Penn.
Svenne Andersson

Thomas Woolley och Nicklas Hjalmarsson med laxen som ändrade regelverket för Guldrullen.

Thomas Woolley och Nicklas Hjalmarsson med laxen som ändrade regelverket för Guldrullen.