Laxfiske kan ge tillväxt i Sverige

Mer lax i våra älvar kan skapa både tillväxt och sysselsättning, säger Sveaskog och bjuder in till seminarium. (Foto: Martin Falklind)

Sverige som sportfiskenation kan skapa ytterligare tillväxt, sysselsättning och investeringar runt våra laxbärande älvar. Det menar arrangörerna av ett internationellt laxseminarium i Mörrum nästa vecka.

Sverige har stor potential som sportfiskenation och det finns goda möjligheter att utveckla landet som sportfiskedestination. Med denna goda vision bjuder Sveaskog in till ett seminarium i Mörrum onsdagen den 16 september.
För att åstadkomma en utveckling av sportfisket behövs mer lax i våra älvar. Ett sätt att verka i denna riktning är att i samförstånd med yrkeksfisket och privatpersoner som har näträttigheter se till så att det går upp mer lax i älvarna för att leka, skriver arrangören.
Talarlistan innehåller en rad profiler inom svenskt och internationellt sportfiske. Den toppas dessutom med kung Carl XVI Gustaf och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht – båda varma vänner av lax och laxfiske.
Läs hela programmet här.

Relevanta produkter från vår fiskebutik: