ANNONS

Livlinan i gång – lockar med riktigt glassigt bete!

Ett bete av glasspinnar tillhör de mest udda föremålen i Livlinan. Nedan kan du se betet i färdigt skick. Foto: Kent Olsson
ANNONS

En av årets höjdpunkter för svenska betesbyggare är Livlinan, där handgjorda beten auktioneras ut till förmån för Barncancerfonden. Nu har årets upplaga inletts, och i potten finns det bland annat ett glassigt bete.

Glasspinnebetet kan nu bli ditt.

Livlinan är en mycket uppskattad insamling till förmån för Barncancerfonden, som startades 2017 av Janne Knutsson, själv betesbyggare under namnet BS Lures tillsammans med sonen Jonathan. I år är det Jakob Lindahl som sitter vid rodret för Livlinan, och från och med måndag 2 november går det att buda på beten via Tradera. Förutom beten auktioneras det även ut fiskeäventyr och liknande.

Ett bete av guld, även det signerat Kent ”Rockabilly” Olsson.

Som vanligt kommer det att finnas några beten som förväntas inbringa lite mer än andra. En som alltid lägger ned extra mycket tid och kreativitet på Livlinan är Kent ”Rockabilly” Olsson. Frågan är vad han levererar till årets auktion?
– I år ställde jag mig frågan: Vad tycker barn om? Det första som poppade upp var glass. Jag har i år gjort ett bete som jag tycker symboliserar Barncancerfonden bra. Det består av 126 sammanlimmade glasspinnar, berättar Kent för Fiskejournalen.
Inga färger har använts vid tillverkningen, men det har bränts för att bli mörkare, och viktningen är gjord i mässing. Kent är bland annat upphovsman till det kända gäddbetet Catchy, och detta betet är en Catchy-prototyp av glasspinnar.
– När jag auktionerar ut beten till förmån för Barncancer, så släpper jag loss alla hämningar. Som uppfinnare och kreatör vill jag gärna göra något som ingen annan gjort. Det spelar ingen roll om det är fint … Det ska vara unikt, kreativt och nästan lite sjukt. Det ska vara udda helt enkelt, säger Kent.

Förutom glasspinnebetet, som läggs upp senare i veckan, så lägger han även ett riktigt guldbete i potten, som han själv kan garantera fungerar bra i verkligheten,
– Det är ett Catchy av plast, och jag gjorde den till mig själv inför finalen i The Big5 ”Sommargäddan”, där jag tog en 112-centimetersgädda på just detta betet. Det är helt täckt med 23 karats bladguld, och ögonen består av slipade Swarovski kristaller.
Här hittar ni länken till auktionen, och ni kan även spana in fler beten här på Livlinans Facebook.

Publicerad: 02 November 2020
Av: Anders Lundin

Relevanta prylar från vår butik:

Savage Gear 4Play V2 Swim & Jerk 20 cm
Rek. 229 kr Ordinarie pris 140 kr Fr. 115 kr Du sparar:
ANNONS