Magiskt möte med gäddmadam för Team Mörsil

Fredrik Eriksson med sitt personliga rekord 13.1 kg.

Vi vågar påstå att få fisketeam är mer hängivna än medlemmarna i Team Mörsil. De fiskar i vått, torrt, kallt och varmt – och då kommer till slut den välförtjänta belöningen.

Ni som följer Team Mörsil, Fredrik Eriksson och Robin Hernerud, på sociala medier vet att de har spöna ute i både i ur och skur. Att västanvindarna från den jämtländska fjällkedjan börjar tangera nollstrecket är inget hinder för dem. Under hösten har de med framgång gått all-in för att bättra på sin abborre-statistik, men innan isen lägger hade de bestämt sig för att landa en riktig storgädda.

Under onsdagen knöt de ihop den berömda säcken efter en magisk tur på Indalsälven. De tog ut en varsin semesterdag, lade upp en målinriktad plan och lyckades välja helt rätt beten. Fredrik lyckades landa en bjässe på 123 centimeter som vägde 13.1 kilo, och strax därefter fick Robin en på 114 centimeter och 9.5 kilo.

-Jag fick äran att se hela gäddan komma upp från botten och sluka en 23-centimeters Wolfcreekshad, berättar Fredrik om sitt nya personliga rekord.

Dessutom fick de flera fina gäddor runt 90 centimeter innan dagen var slut. Alla fiskar, inklusive den största, fick naturligtvis återvända till friheten med hopp om att den ska fångas när den väger 15 kilo eller mer.

Frågan är hur länge de orkar stå emot väder och vind hemma i Mörsil.

-Vi håller ut till isen lägger och plockar sedan fram ismeteprylarna. Sedan när våren kommer så åker motorsågen fram så man kan sjösätta snabbare, säger Fredrik och skrattar.