Magnifik rödspätta från Öresund

ANNONS

Enorm rödspätta från öresund.

Daniel Möller fångade en enorm rödspätta i Öresund.

Daniel Möller från Mörarp har genom åren anmält en rad stora fiskar till Fiskejournalens tävlingar. Nu har han varit i farten igen – och anmäler en rödspätta på hela 3,13 kilo till Recordfisken.
Daniel var ute med Råå havsfiskeklubb på välkända turbåten Vandia. Det var sista klubbmästerskapstävlingen för året och fisket var enligt Daniel hyfsat, med en bra medelvikt på plattfiskarna. Han skulle snart bidra till att öka medelvikten ännu mer…
– Efter en försiktig känning i spötoppen lyfte jag släptafsen en liten bit från botten, och kände då det typiska lilla motståndet, då jag krokade kände jag direkt att det var min största fisk för dagen, berättar fångstmannen.
Han tog det väldigt försiktigt i början av fajten, då han vet hur lätt det är att tappa större fisk de första metrarna.
– Efter att spötoppen gungat i 15-20 sekunder kunde jag försiktigt börja ta hem lina. Tomas, som är skeppare på Vandia, hade stått i hytten och tittat ett bra tag, men var nu på väg ut eftersom han också förstod att det var en finare fisk.
Till slut ser Daniel den ljusgråa ”plattan” närma sig ytan, han inser vilket praktexemplar han har på kroken. Oftast brukar plattfiskarna vänd om och pumpa sig neråt med full kraft, men detta exemplar stannade vid ytan och simmade rakt mot håven. Då släpper kroken!
– Jag har fiskat intensivt i Öresund efter ”plattorna” sedan 1998 och har haft som mål att komma över tvåkilosgränsen, men har aldrig trott att jag skulle spränga trekilosvallen.
Rödspättan vägdes till 3,13 kilo.
Här kan du läsa mer om Recordfisken.
Missa inte tidigare notiser om fisket i Öresund.
Morgan Fihn

Publicerad: 08 November 2013
Av: Morgan Fihn
ANNONS