ANNONS

Många hugger på succétävlingen i Åtvidaberg

Den 18 maj är det dags att mäta gäddor i Åtvidaberg.
ANNONS

Under lågsäsong passar många på att uppdatera fiskeutrustningen och kanske boka in en tävling i kalendern. Men om du tänkte delta i succétävlingen Åtvidabergsgäddan 18 maj så kan det dessvärre vara kört.

Trots att det är flera månader kvar så är deltagarlistan på 70 lag nästan helt fullproppad. På bara två år har tävlingen växt till den största i Östergötland, och således en av de största i södra Sverige. Förra året var det 61 lag och 160 deltagare som ställde upp, och i år blir det alltså ännu fler. Tävlingen handlar om att fånga de två längsta gäddorna, och lägga ihop dem till en totallängd.

Martin von Wirén i arrangörsstaben är såklart väldigt nöjd över succén.

– När vi startade tävlingen så hade vi inte så stora förhoppningar, utan räknade med 8–9 lag, men det blev 40. Nu lägger vi ett tak på 70 lag för att kunna mäkta med, säger han till Fiskejournalen.

Hur bedömer då Martin att fisktillgången är i tävlingsområdet?

– Det finns både gott om sjöar och fisk. Deltagarna får ju själv välja var de vill fiska, och vill man åka ut till kusten så är det ok, men det ligger ju en timme bort och då blir så klart mindre fisketid.

Här kan ni följa arrangemanget på Facebook.

Här kommer Fiskejournalens planeringsguide inför 2019:

Fiska skiten ur 2019

 

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 10 February 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS