Mårten visar metoderna mot ett vassare mete

Så tar du sutaren. Mårten Johansson visar tittarna hur det ska gå till. Foto: Från Youtube/Mårten Johansson

Mindre krångel och i stället mer tid med kroken i vattnet. Meteprofilen Mårten Johansson har ett tydligt koncept för ett lyckat fiske – som han gärna delar med sig av till andra.

Många har haft nytta av Mårten Johanssons tips genom åren, och nu släpper han en ny film under konceptet ”Mårten visar”. Den här gången är det sutare som är villebrådet, och han visar både grundläggande metoder samt visar lite personliga knep. Inte minst handlar det om att inte krångla till fisket med exempelvis onödig utrustning.

– Det behövs inga avancerade tackel eller hemliga beten, utan vem som helst kan göra detta, konstaterar Mårten.

Nedan kan ni själva se filmen, som bland annat visar undervattensbilder på mörtar, sutare och karpar i full aktion.

Frågan är då vad Mårten ser fram emot mest i höst:

– Nu på hösten finns det ju massor av metetillfällen när vitfisk och abborre vandrar upp i många åmynningar från havet. Brukar vara chans på riktigt kul metepass. Själv ser jag fram emot massor med olika fisken. Jag ska filma material till en serie om tävlingsmete som jag tänkte redigera i vinter, och jag har bland annat plockat ned alla mina gamla Fiskejournalen från vinden för att gå igenom och referera till artiklar i filmen, berättar Mårten, som även riktar in sig på predatorer.

– Jag har en del gäddfiske inplanerat. Bland annat ska jag göra en film om vertikalfiske efter gädda. Sedan är det ett par gäddfisketävlingar, lite torskfiske, lite abborrfiske. Ja, som vanligt alldeles för mycket för att man ska hinna med allt, men fiske blir det i alla fall, konstaterar han.