ANNONS

Maskerade aktivister slog till mot pimpeltävling i Värmland

Se till att du pimplar på säker mark. Foto: Anders Lundin
ANNONS

När Karlskoga amatörfiskeklubb arrangerade Distriktsmästerskap i pimpelfiske så fick de ovälkommet besök. Maskerade aktivister dök nämligen upp och störde tävlingen.

Det hela utspelade sig vid en värmländsk sjö under söndagen. Troligtvis var inte själva pimpeltävlingen aktivisternas huvudmål, utan deras målsättning var att stoppa drevprovstävlingarna vid Stövar-SM som pågick i närheten, rapporterar Jaktjournalen.

Det lyckades dock aldrig – arrangörerna märkte inte av några störningar och mästerskapet genomfördes som planerat. Däremot gjorde aktivisterna en räd mot pimpelevenemanget.

– Det dök upp tre bilar med maskerade personer. De satt i bilarna och hade dörrarna låsta. Vi försökte få prata med dem, men de vägrade öppna bildörrarna. De filmade och pekade finger åt oss, berättar Patrik Asp, kassör i fiskeklubben.

– Folk som skulle vara med i tävlingen ringde och berättade att de inte hittade vägen. Då föll polletten ned för oss – vi hade fått vår vägskyltning saboterad. Skyltarna var uppdragna ur snön och låg slängda i dikena, berättar Patrik Asp.

Arrangörsstaben tillkallade polis, som dök upp redan efter fem minuter eftersom de befann sig i området.

– De allra flesta berördes inte, men vi arrangörer var oroliga för att de skulle komma tillbaka och därför var vi tvungna att sitta vid våra bilar och kolla att de inte utsattes för sabotage. Men de här personerna dök aldrig upp igen, säger Patrik Asp till Jaktjournalen.

Läs om fiskodlingen i Vänern:

Kritik mot fiskodling i Vänern – död fisk låg i kassarna

Publicerad: 28 February 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS